”Lærkevejen” for cyklister og gående.

For ca. 12 år siden fik jeg en Sony Walkman i jubilæumsgavegave, Jeg havde ønsket den, da det ville være dejligt at kunne høre musik på mine mange cykelture.  Den blev brugt flittigt, indtil min kære Susanne en dag sagde til mig: ”Er du klar over at du går glip af alle naturens lyde, når du bruger din Walkman”. Siden den dag har jeg ikke brugt den og glæder mig dagligt over naturens lyde. Først og fremmest fuglestemmerne og her har lærken fået en plads som nummer et, specielt efter at Ryegaard og Trudsholm godser på initiativ af Dansk Planteværn lægger jord til et forsøgsprojekt, hvor der bl.a. er etableret såkaldte lærkelandingspladser på markerne, samt sået specielle planter og blomster til fordel for vibe, agerhøne og lærke.

Optællinger viser allerede efter få år en betydelig fremgang i bestanden, men forsøget skal helst have et par år mere på bagen, før resultaterne kan være troværdige. Jeg kan i hvert fald sige, at jeg hører og ser betydelig flere viber, lærker og agerhøns på mine mange ture rundt om Rye og Trudsholm. Hvis man vælger ”lærkevejen” via Trudsholm, er den forbeholdt cyklister og gående, da ærindekørsel med motorkøretøj kun er tilladt til beboerne.

 

Kurt Wollesen