Dejligheden ligger i Lejre

Dejligheden er et landskab i Horns Herred sydøst for Bramsnæs Vig, hvor halvøen Bramsnæs går ud i Isefjordens inderbredning i nærheden af Ejby og landsbyen Englerup.

Området er en del af det, som betegnes “de sjællandske alper”] og omfatter en række lange skrænter med en højde på 40-50 meter, som giver mulighed for udsigt over halvøen og vigen blandt andet fra “Dejlighedsbakken”.

I området boede Christian Winther i den første tid af sit ægteskab, og også digterne Henrik PontoppidanFrank Jæger og Cai M. Woel har haft tilknytning til stedet og brugt det i deres værker.

Det er for mig en evig glæde, at kunne vise det frem til venner og familie, jeg synes at det er en enestående udsigt. Hvis dette sted lå i udlandet ville det være et berømt turistmål. Det ville være en gevinst for Lejre turistmsæssigt, hvis der var en trappe op til skrænten ved Elverdamsvej og man placerede en bænk der.

Kurt Wollesen

Best. Medlem i Lejre Turistforening